Menu
Your Cart

meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen.


klik hier voor offerte aanvraag 


Wanneer en hoe word mijn bestelling geleverd.

Uw bestelling word geleverd met Ben Becker Transport. Deze word vaak binnen 2 werkdagen geleverd en 98 % tussen 09.00 en 12.00 komt er een pallet (binnen en buitenunit). In het weekend en op maandag levert Ben Becker niet. Op vrijdag besteld is dus op dinsdag in huis. Op maandag besteld is rond woensdag in huis. I.V.M. het COVID-19 Virus kan het zijn dat uw pakket/pallet een dag langer onderweg is. vanwege de extreme drukte kunnen we op dit moment niet leveren binnen 2 werkdagen en vragen wij u u  account in de gaten te houden . zodra u van ons een bericht krijgt dat het pakket is verzonden is het vaak voor 90% zeker dat de bestelling de volgende werkdag geleverd gaat worden . met zijn allen werken we we er keihard aan om de producten zo spoedig mogelijk te leveren maar in deze tijden lukt dat niet altijd en daarvoor alvast onze excuses

 

Is mijn airco voorgevuld met koudemiddel.

Elke airco is al voorzien van koudemiddel en standaard afgevuld tot 7 meter. De vulling word bij ons zorgvuldig gecontroleerd om misverstanden te voorkomen.

 

Is er ook een Nederlandse handleiding.

Jazker, De handleiding van de Alpha, Winner of Veritas vind u klik hier

 

Het display op mijn binnenunit werkt niet meer maar heeft het altijd wel gedaan.

Druk met de afstandsbediening gericht naar de binnenunit op light (onderaan de afstandsbediening) het display gaat dan weer branden.

 

Ik heb geen leiding standaard bij mijn bestelde systeem.

Dit klopt u dient uw leiding apart bij uw systeem te bestellen dit kan 3, 5 of 7 meter zijn. Wilt u een andere lengte dan kunt u dit telefonisch of via de mail doorgeven.

 

Mijn airco koelt slecht of helemaal niet. F0 storing.

Het systeem heeft dan ergens een lekkage. Deze zit voor 99% op de aansluitingen (binnen of buiten) als de kleine leiding bevriest met het systeem op airco stand is het gas er al bijna uit. Worden de leidingen helemaal niet meer koud dan is het systeem helemaal leeg gelopen.

 

Waar moet ik mijn 220V aansluiting hebben.

U dient een 220V aansluiting te hebben daar waar u de buitenunit gaat plaatsen (de buitenunit voed de binnenunit door middel van een stuurkabel 4x 1,5m.) op de binnenunit zelf komt geen 220v. Kortom de buitenunit voed de binnenunit.

 

Ik heb een installatie vraag kan ik die stellen.

u kunt van voor al uw installatie vragen terecht op het daarvoor bestemde E-mail adres (montage@cooperandhunter.nl. Hier kunt u ook foto’s naar toesturen voor uw installatie vragen of foto's dan kunnen wij meekijken.

 

Waar vind ik de aircofilters

De filters zitten achter het front van de binnenunit. Links en rechts zit een kleine inkeping daar kunt u uw vingers achterhouden en dan het front naar voren halen/trekken (dit kan stroef gaan) als het front los is kijkt u tegen de filters aan. Deze kunt u nu verwijderen en schoon spoelen met lauw water. En daarna weer terug plaatsen. Dit herhalen 1x per 3 of 6 maand.

 

Mijn airco staat op verwarmen maar blaast niet of nauwelijks warme lucht.

Als u de airco op verwarmen heeft staan duurt het altijd zo’n 5 minuten voordat het systeem warme lucht gaat blazen. Dit komt omdat de pomp eerst verwarmen moet. Verwarmt het systeem helemaal niet meer dan is de F0 melding ingetreden en heeft uw systeem geen koelmiddel meer.

 

Kan ik in België ook bestellen.

Uiteraard kunt u in België ook gewoon bestellen bij ons. Uw pakket word hier in Nederland aan Ben Becker gegeven voor verzending en gaat in België over naar B-post de verzenddagen zijn ongeveer 3 tot 4 werkdagen en in het weekend word er niet door B-post geleverd.

 

Mijn airco lekt water bij de binnenunit.

Dit kan zijn dat u net uw airco heeft geïnstalleerd en u de condens slang niet natuurlijk heeft aflopen (knik of een vernauwing) of uw systeem heeft u te lang en te koud aanstaan waardoor het binnen element bevriest. Oplossing: laat het systeem een paar uur uit staan en zet hem dan weer rustig in bedrijf (vermijd zoveel mogelijk warmte bronnen)

 

Hoe groot moet het gat zijn om de leidingen naar buiten door te voeren.

Het gat mag minimaal 60mm tot max 70mm zijn. Let op boor schuin naar beneden weg i.v.m. de condensleiding

 

Heb ik garantie als ik mijn airco zelf monteer.

uiteraard heeft u de normale garantie op uw systeem. Behalve op het koudemiddel heeft u bij zelf montage geen garantie. Bij montage door een erkend stekmonteur heeft u 3 maand garantie op het koudemiddel.

Hoelang heb ik garantie.

U heeft standaard 1 jaar garantie op uw systeem. Bij jaarlijks onderhoud heeft u 3 jaar garantie op uw systeem.

Kan ik een 2de binnenunit aan mij bestaande systeem koppelen.

Nee. Bij een enkel split systeem kunt u geen 2de binnenunit plaatsen. Dit wil alleen als u een duo of een trio systeem heeft.

Is onderhoud belangrijk.

Uiteraard is onderhoud erg belangrijk. Het kan niet alleen de levensduur van uw machine verlengen maar het is ook veel beter om eens per jaar de bacteriën en nare luchtjes te verwijderen. Uiteraard is een schone en frisse machine veel gezonder en het hoeft ook door smeer of vieze filters niet op vol vermogen te draaien, en dit scheelt weer in de energie kosten. De onderhoudswerkzaamheden vinden plaats tussen November & begin Maart. Zo weet u zeker dat uw systeem klaar is voor een warme zomer en komt u niet voor verassingen te staan.

 

Er zijn geen producten in deze categorie.